DE NEBRASKA A CALIFORNIA

De Nebraska a California

Art exhibition Incart 

S’ angel capella

Video instalation

Analog and digital video

2014Image copyright: Pablo attfield

De Nebraska a California


“Depredador sexual», així defineixen nombroses models al fotògraf nord-americà criat a Califòrnia Terry Richardson, acusat novament per joves que s’han posat davant el seu objectiu i han viscut experiències traumàtiques o desagradables.


Tot just fa unes setmanes, la model britànica Emma J. Appleton va denunciar-lo;

malgrat el desmentit del representant de Richardson , aquest nou escàndol sexual no ha fet més que afegir llenya a un foc a una llarga llista. Els testimonis de models que denuncien la suposada mala praxi del fotògraf no són nous . Són diverses les maniquins que han denunciat públicament presumptes abusos de Richardson.


Un exemple com un altre de fotògrafs que arrepleguen al·lotes joves, les manipulen perquè es treguin la roba, alguns n’abusen físicament i després, avergonyides, reben suborns i promeses de rellançar les seves carreres en el món de la moda.


En aquesta proposta el fotògraf Pablo Attfield (Huntingdon, 1985) presenta una sèrie de vídeos, i amb ajuda de l’Art Glitch omple d’errors digitals i analògics que deformen la imatge. La degradació successiva del personatge ens impedeix veure’l amb nitidesa. Ens dóna a entendre que ha estat embrutat i tergiversat, com el somni de gran quantitat d’al.lotes, que amb el pretext de ser models, es converteixen en víctimes d’aquesta mena d’injustícies, que comencen amb falses quimeres en habitacions de motels dels Estats Units.Georgina Sas Sanuy (Crítica d’Art i Comissària de l’Exposició)